Over

Roermond In Tune werkt met lokale partijen samen aan een nieuwe voedingsbodem voor (pop)muziek waar kan worden geƫxperimenteerd, geproduceerd, gerepeteerd en opgetreden. Zodat Roermond op het gebied van (pop)muziek, urban en dance opnieuw een vooruitstrevende positie krijgt in de provinciale popscene. Dit doen we door ons te richten op vier pijlers: netwerk, live, talentontwikkeling en grensoverschrijdende samenwerking.

Netwerk

We streven ernaar om iedereen die op een actieve manier betrokken is bij de Roermondse popmuziek - zoals pop)muzikanten, bands en dj's, producers, horecaondernemers, organisatoren, studiobazen, festivaldirecteuren en muziekscholen - met elkaar in contact te brengen. Zo hopen we samenwerkingen en het ontstaan van nieuwe initiatieven tot stand te brengen. Dit doen we door het organiseren van rondreizende netwerkbijeenkomsten, onze In Tune Poptalks. Tijdens deze events is er ruimte voor ontmoeting, discussie en kennisuitwisseling. Op onze nieuwspagina lees je wanneer de volgende Poptalk plaatsvindt.

Onze In Tune Facebookpagina als platform waar nieuws, kennis en events worden gedeeld en men met elkaar in contact kan komen. Op onze website en in onze maandelijkse nieuwsbrief zullen we alle informatie doorplaatsen die voor de Roermondse muziekscene relevant is. Waar nodig zullen we ons ook inzetten voor lobbywerk/ belangenbehartiging.

Livemuziek

Alle concerten en events houden we bij in het evenementenoverzicht van onze In Tune Facebookpagina. Wekelijks delen we een concertagenda, waarin alle activiteiten van het komende weekend in Roermond en omgeving staan vermeld. Ook delen we hier alle speelkansen voor bands, muzikanten en dj's (o.a. de Popronde, Stampeipop en het Bevrijdingsfestival), oefenruimtes, opnameplekken en nog veel meer. Verder zal In Tune zich inzetten om initiatieven vanuit het netwerk (denk aan concerten en festivals) te faciliteren.

Talentontwikkeling

Wij zetten ons actief in voor talentontwikkeling. Onze talentscout Jesse Deledda helpt beginnende muzikanten, bands en dj's op weg door hen met de juiste personen in contact te brengen. Hiervoor werkt hij samen met lokale, regionale of zelfs landelijke organisaties die weten waar jong muziektalent zich bevindt en/ of die iets voor hen kunnen betekenen.

Grensoverschrijdende samenwerking

We streven ernaar om niet alleen de samenwerking in de Roermondse popscene te verbeteren; we hebben ook de ambitie om 'beyond borders' te gaan; internationaal samen te werken op het gebied van programmering en talentrajecten.

Roermond in tune nieuwsbrief

Stay in tune! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij brengen je als eerste op de hoogte van onze activiteiten en het lokale muzieknieuws. voor vragen kun je ook mailen naar jessedeledda@ecicultuurfabriek.nl of goofveelen@ecicultuurfabriek.nl

Mogelijk gemaakt door

Meer In Tune