Terug
Coronacrisis: wat kun je zelf doen als muzikant?

18 maart 2020

Coronacrisis: wat kun je zelf doen als muzikant?

Het corona-virus houdt ons in de greep. Voor veel mensen voor en achter de schermen zijn het moeilijke tijden. Hier vind je een aantal praktische tips.

Meldpunt Popcoalitie

De Popcoalitie vertegenwoordigt de popsector in de volle breedte - live, makers, talentontwikkeling en producenten. Namens deze partijen praten zitten zij aan tafel met o.a. het ministerie van OCW. Om aan te kunnen geven wat de financiële schade is, roepen zij iedereen op deze te melden via het online formulier. Dit geldt voor artiesten, crew, boekingen-en managementkantoren, organisatoren van alle niveaus. Meld hier je schade bij de Popcoalitie.

Meldpunt Kunstenbond

Kom je als zzp'er in de culturele en creatieve sector in de problemen door afzeggingen als gevolg van het Corona-virus? Meld hier je schade aan aan de Kunstenbond. De Kunstenbond is in gesprek met de overheid om te kijken welke maatregelen er nodig zijn om de schade op te vangen.

Bijstand voor zelfstandigen (BBZ)

Kom je als zelfstandig ondernemer met je bedrijfsvoering in de problemen, dan kun je terecht bij de gemeente. Die voeren namelijk de BBZ uit, een bijzondere vorm van bijstandsverlening om een tijdelijke dip in je omzet te overbruggen. Dit heeft wel de nodige voeten in aarde, daarom kijkt de regering momenteel of de regeling kan worden aangepast zodat meer zzp’ers hier gebruik van kunnen maken. In de loop van deze week moet duidelijk worden of de voorwaarden worden versoepeld. Lees meer over de bijstand voor zelfstandigen.

Maak eindelijk die plaat!

Sena kondigt aan per direct €200.000 extra te investeren en een extra aanvraagronde in te stellen voor hun muziekproductiefonds. Zo kunnen muzikanten die nu thuis zitten toch snel aan de slag met het realiseren van hun plaat. Tot en met 12 april kun je een aanvraag doen en uiterlijk 23 april krijg je bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd. Lees meer over de extra tranche.

Meld je aan bij een vakbond

Mocht je dat nog niet gedaan hebben, kun je overwegen om je aan te sluiten bij een vakbond, zoals de Kunstenbond of BAM!. Zij helpen artiesten, muzikanten, andere makers en zzp'ers aan informatie, juridische hulp en zorgen voor gezamenlijke belangenbehartiging op momenten als deze.

Met dank aan Poppunt Gelderland

Roermond in tune nieuwsbrief

Stay in tune! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij brengen je als eerste op de hoogte van onze activiteiten en het lokale muzieknieuws. voor vragen kun je ook mailen naar jessedeledda@ecicultuurfabriek.nl of goofveelen@ecicultuurfabriek.nl

Mogelijk gemaakt door

Meer In Tune